TIKLA DİNLE RADYO Kuran DİNLE
KUDÜSE SESSİZ KALMA

Peygamberimizin Muharrem Ayında Okuduğu Dua -Muharrem Ayının Üç Özelliği

KUDÜSE SESSİZ KALMA
332
 

ilk beğenen sen ol

Ekleyen / 23 May 2020 tarihinde yayınlandı

Peygamberimizin Muharrem Ayında Okuduğu Dua-Muharrem Ayının Üç Özelliği: Allah’ım! Sen varlığının başlangıcı olmayan ve ezelden beri var olan Kadîm ilâhsın; bu ise yeni bir yıldır. O halde bu yeni yılda Senden şeytandan korunmayı, sürekli kötülüğü emreden bu nefsime karşı güçlü olmayı ve beni Sana yakınlaştıracak şeyle meşgul olmayı diliyorum; ey Kerim, ey yücelik ve ikram sahibi Rabbim!
Ey desteği olmayanların desteği, Ey zâd ve zahiresi olmayanların azık ve zahîresi, ey koruması olmayanların koruması, ey sığınağı olmayanların sığınağı, ey dayanağı olmayanların dayanağı, Ey zenginliği olmayan fakirlerin sonsuz serveti olan Rabbim, Ey güzel imtihan -eden-, ey büyük ümit, ey zayıfların izzeti, ey boğulanları kurtaran, Ey maddî-manevî felâket ve musîbetlere batmış olanları kurtaran, ey helak olanları necat veren, ey nimet veren, ey güzel yapan, ey bağışta bulunan, ey ihsanda bulunan! Sen öyle bir ilâhsın ki gecenin karanlığı, gündüzün aydınlığı, ayın nuru, güneşin ışıltısı, suyun gürültüsü, ağacın -yapraklarının- hışıltısı Sana secde eder.
Allah’ım! Bizi -insanların- sandıklarından daha hayırlı ve üstün kıl ve -insanların- bilmedikleri -kötülüklerimizi- bağışla ve onların söyledikleri şeyden dolayı bizi cezalandırma. Allah bana yeter. Allah’tan başka ilâh yoktur; O’na tevekkül ettim; O yüce arşın Rabbi’dir; O’na iman ettik, her şey Rabbimizin indindendir; akıl sahiplerinden başkası O’nu anmazlar. Rabbimiz, bizi doğru yola ilettikten sonra kalplerimizi eğriltme, bize katından bir rahmet ver, kuşkusuz sen çok bağışta bulunansın.”
سُبْحَانَكَ لَا عِلْمَ لَنَا إِلَّا مَا عَلَّمْتَنَا إِنَّكَ أَنْتَ الْعَلِيمُ الْحَكِيمُ٭
وَالْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعَالَم۪ينَ اَلْفَاتِحَةَ مَعَ الصَّلَوَاةُ٭
‘‘Ya Rabbi! Seni noksan sıfatlardan tenzih ederim. Senin bize öğrettiğinin dışında bizim ilmimiz yoktur. Şüphesiz sen, her şeyi en iyi bilen, her işi hikmetli olansın.’’

Kategori:

Dua

Etiket:

» Daha fazla göster

Henüz Yorum Bulunmuyor